Behandelingen & Specialisaties

Binnen ICONE kunt u terecht voor uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat. Deze aandoeningen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een aangeboren afwijking, slijtage of ongeval. Wij behandelen zowel conservatief als operatief. Wij voeren geen prothesiologie uit binnen ons centrum. Een second opinion op orthopedisch gebied is altijd mogelijk.
Navraag over de behandelmogelijkheden kunt u altijd doen via ons centrale telefoonnummer.

Knie

De knie is een gewricht dat het bovenbeen met het onderbeen verbindt. Dit gewricht lijkt op een scharnier. De ronde vorm van het bovenbeen beweegt op het plateau van het onderbeen. Deze beweging wordt geleid door de vorm van de gewrichtsdelen, meniscus, banden en spieren van de knie.

Bij een conservatieve behandeling aan de knie kunt u bijvoorbeeld denken aan een injectie, inlays of fysiotherapie, podotherapie. De meest voorkomende operatie is de kijkoperatie van de knie. Bij deze operatie kunnen kleine aandoeningen aan meniscus en/of kraakbeen gemakkelijk verholpen worden. Een grotere operatie van de knie is de voorste kruisband reconstructie. Dit is een operatie die vrij veel voorkomt. Dit is met behulp van een pees een nieuwe kruisband maken.

In deze folders vindt u meer informatie over de operaties:

Download de folder

img_1914.jpg

Schouder

Het schoudergewricht is het meest bewegelijke gewricht dat we hebben. Het bestaat uit de kop, kom, pezen en spieren. De meest voorkomende schouder problemen worden veroorzaakt door ontsteking, blessure of slijtage.

Bij een conservatieve behandeling van de schouder kunt u denken aan therapie, injectie of barbotage (kalk aanprikken).

In deze folder vindt u meer informatie over de operatie van de schouder

Download de folder

 

img_1910.jpg

Enkel en voet

Het enkelgewricht bestaat uit het kuitbeen, sprongbeen en scheenbeen. Om deze gewrichten ligt het kapsel. Buiten het kapsel bevinden zich spieren en pezen. De voet bestaat uit beenderen, gewrichten, gewrichtbanden, spieren en pezen. De enkel/voet wordt veel belast. Veel voorkomende problemen ontstaan door ouderdom, blessure en sport. Bij een conservatieve behandeling kunt u denken aan inlays, therapie of een injectie.

Veel voorkomende operaties aan de enkel/voet zijn de kijkoperatie, hallux valgus en hamerteen.

img_1916.jpg

Heup

Het heupgewricht is een kogelgewricht dat uit twee onderdelen bestaat. De bolvormige kop van het dijbeen past precies in de heupkom van het bekken. Daardoor kan dit flexibele gewricht zonder problemen alle richtingen op bewegen.

Bij een conservatieve behandeling kunt u onder andere denken aan therapie of een injectie.

De kleinere operatie (kijkoperatie) is mogelijk binnen ICONE. De grotere operaties zijn helaas niet mogelijk.