In het kort

Wat je direct wilt weten

Dagbehandeling
3 uur na de operatie weer thuis
Operatieduur: ca. 30 minuten

Arthoscopie enkel

Wat is het?

Om beschadigingen of letsels in de enkel vast te kunnen stellen, wordt een arthoscopie uitgevoerd. Een arthoscopie aan de enkel noemen we ook wel een kijkoperatie. Het is een chirurgische ingreep en de hersteltijd is kort. Voorafgaand de arthoscopie wordt een röntgen en/of echografie van de enkel gemaakt.

Neem contact op

Kijkoperatie enkel
Wat kan ik verwachten?
Arthoscopie enkel herstel
Hoe ziet mijn herstel eruit?
Na de arthoscopie
Eventuele complicaties

Kijkoperatie enkel

Wat kan ik verwachten?

Een arthoscopie vindt in de dagbehandeling plaats. De arthoscopie duurt ongeveer 30 minuten, in totaal ben je zo’n 3 uur aanwezig. We streven naar een lokale verdoving in de enkel. In sommige gevallen wordt een narcose of spinale verdoving (ruggenprik) toegepast. Het is mogelijk om tijdens de operatie zelf mee te kijken op een tv scherm.

Arthoscopie enkel herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit?

Ongeveer 2 uur na de arthoscopie mag je naar huis. Je loopt ongeveer een week met krukken. De krukken dien je van te voren zelf te regelen. Vanzelfsprekend kan je niet auto rijden na de operatie, zorg ervoor dat er iemand is om je thuis te brengen. We adviseren om na de eerste dagen rustig aan te doen. Ongeveer een week na de arthoscopie vindt de eerste controle plaats. Tijdens de controle worden de hechtingen verwijderd.

Na de arthoscopie

Eventuele complicaties

Tijdens de arthoscopie noteren we alle bevindingen. De bevindingen ontvang je daarna van ons. We zijn 24/7 bereikbaar voor vragen. Heb je een van de volgende klachten, neem dan direct contact met ons op:

  • Koorts (>38 graden)
  • Hevige pijnklachten
  • Een rode, dikke glanzende enkel
  • Toename van zwelling en pijn in enkel
  • Aanhoudende bloedende wond
Kijkoperatie enkel
Kijkoperatie enkel

Meer informatie over de arthoscopie enkel

Veelgestelde vragen

Je mag 48 uur na de operatie weer douchen. We adviseren je om niet te lang en niet te warm te douchen. De meegekregen douchepleister kan over de wond geplakt worden. Past de pleister niet goed? Wikkel dan huishoudfolie om de knie heen.

Houd je been goed omhoog, gebruik het tubi-grip kousje voor wat extra druk en koel veel met ijs (let op: niet direct op de huid). Koelen mag elk uur 15 minuten.

Na een kijkoperatie kan er lekkage van vocht plaatsvinden, dit is heel normaal. De spoelvloeistof die tijdens de operatie gebruikt wordt is helder roze. Lijkt het helder rood te zijn? Dan kan er sprake zijn van een nabloeding. Neem dan contact met ons op.

Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogt de kans op trombose. We adviseren je te stoppen met roken.

Direct contact opnemen

Meer weten over arthoscopie? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet