In het kort

Wat je direct wilt weten

Dagbehandeling ca. 3 uur
Binnen 4-6 uur weer thuis
Operatieduur: ca. 30 minuten

De behandeling

Wat is een hallux rigidus operatie?

Bij een hallux rigidus is er sprake van stijfheid van de grote teen. Dit is het gevolg van artrose. De functie van de grote teen is dan beperkt en kan al pijnlijk zijn bij wandelen. Bij de operatie wordt de teen in de juiste stand vastgezet zodat de klachten na het vastgroeien verdwijnen. De diagnose wordt vastgesteld door middel van lichamelijk onderzoek en röntgen.

Neem contact op

De kijkoperatie
Hoe gaan we te werk?
Herstel
Hoe ziet mijn herstel eruit?
Na de behandeling
Eventuele complicaties

De kijkoperatie

Hoe gaan we te werk?

De operatie vindt in de dagbehandeling plaats. In totaal ben je ongeveer 4-6 uur aanwezig, waarvan de operatie zelf ongeveer 30 minuten duurt. De operatie vindt plaats met een blokverdoving (lokale verdoving in zenuw) of spinale verdoving (ruggenprik).

Herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit?

Ongeveer 2,5 uur na de operatie mag je weer naar huis. Je loopt ongeveer twee weken met krukken, deze dien je zelf te regelen. Zorg ervoor dat er iemand is om je op te halen. We adviseren om de eerste dagen na de operatie rustig aan te doen. Na ongeveer twee weken vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd. Tijdens de controle krijg je indien nodig een afwikkelschoen voor ongeveer twee tot zes weken of een gipsspalk voor twee weken.

Na de behandeling

Eventuele complicaties

Na de operatie ontvang je van ons een formulier met de bevindingen. Uiteraard zijn we 24/7 bereikbaar voor eventuele vragen. Neem direct contact met ons op als er sprake is van de volgende klachten:

  • Koorts (>38 graden)
  • Hevige pijnklachten
  • Toename van zwelling en pijn in voet
  • Een rode, dikke glanzende teen
  • Te strak gips/knellen van de spalk
  • Aanhoudende bloedende wond
Hallux rigidus
Hallux rigidus

Meer informatie over de hallux rigidus operatie

Veelgestelde vragen

Door de zwelling van de voet kan het zijn dat de spalk ietwat gaat knellen. Je kan het gips dan een beetje uitbuigen. Houdt de voet goed hoog en koel met ijs (let op: niet direct op de huid). Bij aanhoudende klachten adviseren we je om contact met ons op te nemen.

Zolang je gips of een spalk hebt, mag je geen auto rijden. Wacht de eerste controle af. In overleg met de medisch specialist kan bekeken worden wanneer je weer kan autorijden.

Dat is afhankelijk van het soort beroep dat je uitoefent. Heb je een kantoorbaan, dan kan je mogelijk na een aantal dagen weer aan het werk. Heb je een lichamelijk zwaarder beroep, overleg dan met onze medisch specialist.

Direct contact opnemen

Meer weten over hallux rigidus? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet