In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd

Kenmerken

Wat is een Peesplaatontsteking

Een peesplaatontsteking in de voet staat ook wel bekend onder de naam “Fasciitis Plantaris”. Het ontstaat door overmatige druk op de onderkant van de voet, ouderdom of gewichtstoename. De symptomen van een peesplaatontsteking omvatten meestal een stekende pijn onder de hiel tijdens het lopen of staan. Daarbij kan de pijn mogelijk door de gehele onderkant van de voet trekken. Ook is het zogenoemde “startstijfheid” een symptoom. Dit ontstaat wanneer je ’s ochtends opstaat of langere tijd hebt gezeten.

Neem contact op

Peesplaatontsteking voet behandeling

De behandeling van peesplaatontsteking is relatief eenvoudig. Wel geld: hoe sneller de behandeling start, hoe groter de kans op herstel. De peesplaatontsteking behadelen kan doormiddel van:

Met rust kunnen de klachten verminderen of zelfs overgaan. We adviseren om hardlopen, veel wandelen en lopen op blote voeten niet te doen.

Door inlegzooltjes kan de belasting van de voet anders verdeeld worden zodat de klachten verminderen of overgaan. Onze medisch specialist kan een verwijzing voor een podotherapeut voorschrijven.

Een Kenacort injectie dient als een krachtige ontstekingsremmer en wordt met behulp van een echografie op de precieze plek gezet. De injectie werkt ongeveer binnen 3 dagen. Na 3 weken is goed te beoordelen of de injectie geholpen heeft of dat er een extra injectie nodig is.

Fasciitis plantaris
Fasciitis plantaris

Meer informatie over de Peesplaatontsteking

Veelgestelde vragen

We adviseren om de eerste dag niet intensief te sporten. Verder mag je na de injectie alles weer doen. Mochten de klachten verergeren, dan adviseren we je om rustig aan te doen.

Dit kan een reactie zijn op de Kenacort injectie. Deze klachten zijn over het algemeen binnen een dag verdwenen.

De eerste dagen tot maximaal een week kunnen de pijnklachten verergeren. Eventueel kun je hiervoor pijnstilling gebruiken (paracetamol) en het pijnlijke gedeelte koelen met ijs.

Samen met de verwijzing maak je een afspraak bij een podotherapeut naar eigen keuze. De podotherapeut zal de inlegzooltjes aanmeten. Afhankelijk van je zorgverzekering worden de zooltjes vergoed.

Direct contact opnemen

Meer weten over de fasciitis plantaris? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet