In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd

Kenmerken

Wat is bursitis trochanterica?

Bursitis trochanterica is een slijmbeursontsteking van de heup. Deze slijmbeurs zorgt ervoor dat er geen directe wrijving is tussen botten, spieren en pezen in de heup regio. Kenmerkend is drukpijn aan de zijkant van de heup. Pijn kan optreden bij wandelen, traplopen, fietsen en liggen op de heup.

Neem contact op

Verschillende behandelmethoden

De klachten van bursitis trochanterica kunnen lang aanhouden. Hoe sneller je behandeld wordt, hoe groter de kans op herstel. We hebben diverse behandelmethoden:

Met rust kunnen de klachten verminderen of zelfs overgaan. We adviseren om activiteiten waarbij je meer last krijgt tijdelijk te vermijden.

Celebrex is een ontstekingsremmend medicijn dat de pijn en zwelling van het heupgewricht vermindert. Het is mogelijk dat je door het gebruik van Celebrex last krijgt van de maag, daarom kan je er eventueel maagbeschermers bij slikken. Te gebruiken voor een bepaalde tijd.

Een Kenacort injectie dient als een krachtige ontstekingsremmer en wordt met behulp van een echografie op de precieze plek gezet. De injectie werkt ongeveer binnen 3 dagen. Na 3 weken is goed te beoordelen of de injectie geholpen heeft of dat er een extra injectie nodig is.

Heupklachten
heupklachten

Meer informatie over de bursitis trochanterica

Veelgestelde vragen

We adviseren om de eerste dag niet intensief te sporten. Verder mag je na de injectie alles weer doen. Mochten de klachten verergeren, dan adviseren we je om rustig aan te doen.

Dit kan een reactie zijn op de Kenacort injectie. Deze klachten zijn over het algemeen binnen een dag verdwenen.

De eerste dagen tot maximaal een week kunnen de pijnklachten verergeren. Eventueel kun je hiervoor pijnstilling gebruiken (paracetamol) en het pijnlijke gedeelte koelen met ijs.

Direct contact opnemen

Meer weten over bursitis trochanterica? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet