In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd

Chronische slijmbeursontsteking heup

Wat is het?

Een slijmbeursontsteking van de heup wordt ook wel bursitis trochanterica genoemd. Een slijmbeurs is een soort stootkussentje en zit tussen de botdelen, spieren en pezen. Wanneer deze ontstoken raakt, ontstaat een drukkende en zeurende pijn. De pijn treedt op bij wandelen, fietsen, traplopen en liggen op de zij.

Oorzaak slijmbeursontsteking heup

Hoe ontstaat het?

In de meeste gevallen is overbelasting de oorzaak van een slijmbeursontsteking in de heup. Bijvoorbeeld wanneer je een beroep uitoefent waar de heup veel wordt belast of bij intensief sporten (hardlopen bijvoorbeeld). Het is ook mogelijk dat een slijmbeursontsteking acuut optreedt.

Neem contact op

Behandeling slijmbeurs heup

Klachten van een slijmbeursontsteking in de heup kunnen lang aanhouden. Het is daarom belangrijk dat je snel overgaat op een behandeling. Er zijn verschillende behandelingen voor een slijmbeursontsteking in de heup. De behandelingen op een rijtje:

Vermijd tijdelijk de activiteiten of bewegingen waarbij je last van de heup krijgt. Door rust kunnen de klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Door het gebruik van Celebrex wordt de pijn en zwelling in het heupgewricht vermindert. Celebrex is te gebruiken voor een bepaalde tijd en altijd in overleg met een arts. Een mogelijke bijwerking van Celebrex is maagklachten, gebruik daarom preventief maagbeschermers.

Een krachtige ontstekingsremmer is een Kenacort injectie. De injectie werkt ongeveer binnen 3 dagen en wordt met behulp van een echografie nauwkeurig gezet. Mogelijk is een extra injectie nodig, dit is na 3 weken te beoordelen.

Heupklachten
heupklachten

Meer informatie over de bursitis trochanterica

Veelgestelde vragen

We adviseren om de eerste dag niet intensief te sporten. Verder mag je na de injectie alles weer doen. Mochten de klachten verergeren, dan adviseren we je om rustig aan te doen.

Dit kan een reactie zijn op de Kenacort injectie. Deze klachten zijn over het algemeen binnen een dag verdwenen.

De eerste dagen tot maximaal een week kunnen de pijnklachten verergeren. Eventueel kun je hiervoor pijnstilling gebruiken (paracetamol) en het pijnlijke gedeelte koelen met ijs.

Bij een slijmbeursontsteking in de heup is de slijmbeurs in het heupgewricht ontstoken. De slijmbeurs is een zakje gevuld met water en zit aan de buitenkant van de heupknop. Het beschermt het heupgewricht tegen stoten en wrijving.

Direct contact opnemen

Meer weten over bursitis trochanterica? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet