In het kort

Wat je direct wilt weten

Dagbehandeling ca. 3 uur
Na 2 uur weer naar huis
Korte hersteltijd

De behandeling

Wat is een kijkoperatie van de knie?

Om precies vast te kunnen stellen welke beschadigingen of letsels aanwezig zijn in de knie, voeren we een kijkoperatie uit. Een kijkoperatie is een kleine chirurgische ingreep met een korte hersteltijd. We maken voorafgaand aan de kijkoperatie een röntgen en/of echografie van de knie.

Neem contact op Lees meer

De kijkoperatie
Hoe gaan we te werk?
Herstel
Hoe ziet mijn herstel eruit?
Na de behandeling
Eventuele complicaties

De kijkoperatie

Hoe gaan we te werk?

Een kijkoperatie vindt altijd in de dagbehandeling plaats. In totaal ben je ongeveer 3 uur aanwezig, waarvan de operatie zelf ongeveer 15 tot 30 minuten duurt. We streven naar een lokale verdoving in de knie, in sommige gevallen zal een narcose of spinale verdoving (ruggenprik) toegepast worden. Indien gewenst is het mogelijk om tijdens de operatie zelf mee te kijken op een tv scherm.

Herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit?

Ongeveer 2 uur na de kijkoperatie mag je weer naar huis. Na de operatie mag je niet autorijden, zorg daarom dat er iemand is om je op te halen. We adviseren om de eerste dagen na de kijkoperatie rustig aan te doen. Na ongeveer een week vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd.

Na de behandeling

Eventuele complicaties

Na de kijkoperatie ontvang je van ons een formulier met de bevindingen van de kijkoperatie. Uiteraard zijn we 24/7 bereikbaar voor eventuele vragen. Neem direct contact met ons op als er sprake is van de volgende klachten:

  • Koorts (>38 graden)
  • Hevige pijnklachten
  • Toename van zwelling en pijn in knie
  • Aanhoudende bloedende wond

Kijkoperatie knie
Kijkoperatie knie

Meer informatie over de kijkoperatie knie

Veelgestelde vragen

ICONE is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) voor orthopedie in de regio Zuid-Oost Brabant. ICONE staat voor Innovatieve Chirurgische Orthopedie in Nederland.

Je mag 48 uur na de operatie weer douchen. We adviseren je om niet te lang en niet te warm te douchen. De meegekregen douchepleister kan over de wond geplakt worden. Past de pleister niet goed? Wikkel dan huishoudfolie om de knie heen.

Een dikkere knie na een operatie is normaal. Koel de knie met ijs en neem op vaste tijden de voorgeschreven medicatie in. Het belangrijkste is dat je de knie goed kan strekken. Kan dit niet? Neem dan contact met ons op. Je mag de knie bewegen op geleide van pijn. Buig de knie niet meer dan een hoek van 90 graden en hurk niet.

Na een kijkoperatie kan er lekkage van vocht plaatsvinden, dit is heel normaal. De spoelvloeistof die tijdens de operatie gebruikt wordt is helder roze. Lijkt het helder rood te zijn? Dan kan er sprake zijn van een nabloeding. Neem dan contact met ons op.

We adviseren om de eerste controle af te wachten, in overleg met de medisch specialist kan bekeken worden wanneer je weer mag autorijden.

Dat is afhankelijk van het soort beroep dat je uitoefent. Heb je een kantoorbaan, dan kan je mogelijk na een aantal dagen weer aan het werk. Heb je een lichamelijk zwaarder beroep, overleg dan met onze medisch specialist.

Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogt de kans op trombose. We adviseren je te stoppen met roken.

Direct contact opnemen

Meer weten over een kijkoperatie? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet