In het kort

Wat je direct wilt weten

Persoonlijke en kleinschalige zorg
Korte wachttijd
Behandelplan op maat

Knie problemen? De knie specialist helpt je graag

Dé kniespecialist van Zuid-Nederland

ICONE is dé kniespecialist van Zuid-Nederland. We zijn een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) en specialist in orthopedie en sportletsels aan de knie. Voor verschillende knie problemen kan je bij ons terecht. Onze orthopedisch specialisten helpen je graag.

Neem contact op

Verschillende knie problemen

Een overzicht van knie problemen

Er zijn verschillende knie problemen die kunnen ontstaan in het kniegewricht. Er zijn veel verschillende knie problemen. Vaak ontstaan knie problemen geleidelijk. Maar soms kunnen knie problemen ook acuut ontstaan, denk aan bijvoorbeeld een ongeluk, sportletsel of acute sportblessure. Een beknopt overzicht van verschillende knie problemen die voor komen:
- Slijmbeursontsteking in de knie
- Springersknie (jumpers knee)
- Gescheurd kraakbeen in de knie
- Voorste kruisband gescheurd
- Gescheurde kniebanden
- Gebroken knieschijf
- Gescheurde meniscus
- Artrose in knie

Symptomen en mogelijke knie klachten

Een beknopt overzicht van verschillende klachten in de knie

De knie is een ingewikkeld gewricht en kan op diverse manieren pijn doen. Een overzicht van veel voorkomende symptomen:
- Pijn aan de binnenkant van de knie: dit kan duiden op de meniscus, het kapsel, de kruisband of slijtage van het kraakbeen.
- Pijn in de knieholte: het kan mogelijk zo zijn dat je de knie overbelast hebt of een slechte warming-up gedaan hebt voor het sporten. Een letsel of artrose in de knie kan ook zorgen voor pijn in de knieholte.
- Pijn aan de buitenkant van de knie: pijn aan de buitenkant van de knie kan duiden op het verdraaien van je knie, letsel aan de buitenste knieband of een lopersknie.
- Pijn aan de knieschijf: dit wordt ook wel het patellofemoraal pijnsyndroom (pijnklachten rondom de knieschijf) genoemd. Dit komt vaak voor wanneer je de knieën te veel belast hebt met wandelen, fietsen, hardlopen of traplopen.
- Pijn in de knie bij buigen: dit kan mogelijk duidelijk op een scheur in het kraakbeen, een kapotte meniscus of letsel aan de kniebanden.

Hoe kunnen knie problemen ontstaan?

Hoe de klachten ontstaan

Knie problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. denk aan een verkeerde beweging van de knie, een blessure tijdens het sporten of een verkeerde beweging tijdens alledaagse dingen. We begrijpen dat acute knie problemen en pijn in uw knie erg vervelend kunnen zijn. Daarom helpt onze gespecialiseerde orthopedisch chirurg je graag.

Knie specialist van Zuid-Nederland

Onze specialisaties

Heb je knie problemen? ICONE is dé knie specialist van Zuid-Nederland! Een overzicht van onze knie specialisaties:

Heb je beschadigingen of letsel aan de knie? Dan voeren we een kijkoperatie uit, waar direct behandeld kan worden. Een kijkoperatie is een relatief kleine chirurgische ingreep met een korte hersteltijd.
Meer informatie over kijkoperatie knie

Heb je een overmatige slijtage van het kraakbeen in het kniegewricht? Dan spreken we over een versleten knie. Hier zijn verschillende behandelmethoden mogelijk. Onze medisch specialist bekijkt samen met jou welke behandeling(en) het meest passend is.
Meer informatie over versleten knie

De voorste kruisband kan gedeeltelijk of geheel gescheurd zijn. Bij een voorste kruisband reconstructie wordt de kruisband door een lichaamseigen pees vervangen.
Meer informatie over voorste kruisband reconstructie

Direct contact opnemen

Meer weten over onze knie specialisaties? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet