In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd
Behandelplan op maat

Knieblessure? ICONE is hét behandelcentrum voor knieblessures

Hoe ontstaat het?

Door een val, verstappen of het verdraaien van de knie kan een blessure aan de knie ontstaan. Er ontstaat dan een acute pijn in de knie of rondom de knie. Een ander kenmerk is een stekende pijn in de knie wanneer deze in rust is. De knie kan meteen (of binnen 24 uur) dik worden en er kan vocht in de knie ontstaan.

Neem contact op

Sportblessures

Wat is een sportblessure?

Bij een contactsport zoals voetbal, hockey of basketbal kan mogelijk een sportblessure ontstaan. Een acute blessure is de meest voorkomende sportblessure. Als je er op tijd bij bent, zijn de meeste acute blessures goed te behandelen.

Hoe ontstaat een sportblessure?

Een sportblessure ontstaat bij een verkeerde beweging, belasting of overbelasting van het lichaam. Wat er kan gebeuren:
- Een van de spieren rekt te ver uit
- Afscheuren van spieren of pezen
- Een bot breekt
- Een gewricht wordt de verkeerde kant op geduwd (of getrokken)
Vaak heeft een sportblessure een of meerdere onderliggende oorzaken. Denk aan overgewicht, geen of te weinig voorbereiding, bekkenscheefstand, verkeerde lichaamshouding of een te hoge belasting tijdens de training. Het is belangrijk om de mogelijke gevolgen van een sportblessure serieus te nemen. We adviseren daarom om zo veilig en verantwoord mogelijk te sporten.

Hoe voorkom je een sportblessure?

We geven je graag een aantal tips om een sportblessure te voorkomen:
- Begin voordat je de sport gaat uitoefenen met een warming-up: dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop op gang komt en de spieren en pezen warm worden. Het proces van je stofwisseling verloopt op deze manier sneller waardoor spieren sneller aan de nodige zuurstof en energie komen.
- Bouw je trainingen rustig op en luister naar je lichaam.
- Tijdens het sporten verlies je veel vocht. Drink daarom gedurende de dag en voor, tijdens en na het sporten voldoende water.
- Zorg voor goede sportschoenen. Laat je mogelijk persoonlijk adviseren voor kwalitatief goede schoenen op maat.
- Bezoek een sportarts die je kan adviseren over het voorkomen van blessure en inzicht kan geven in de sporten die voor jou geschikt zijn.
- Zorg na het sporten voor een cooling-down: het zorgt ervoor dat de doorbloeding in je lichaam geleidelijk tot rust komt. Hierdoor neemt de kans op kramp na afloop aanzienlijk af.

Welke knieblessures zijn er?

De verschillende knieblessures op een rijtje

Een of meerdere onderdelen van het kniegewricht kunnen door een (sport)ongeval beschadigd raken. De meest voorkomende blessures zijn:
- Meniscusscheur
- Gescheurde kniebanden
- Knie op slot
- Voorste kruisband die gescheurd is (ook wel gescheurde kruisband)
- Botbreuk
- Ontwrichting
ICONE is dé sportletsel specialist van Zuid-Nederland en gespecialiseerd in blessures aan de knie. 
Lees meer over onze specialisaties

Welke knieblessures zijn er?

De verschillende knieblessures op een rijtje

Wat zijn risicosporten bij blessures aan de knie?

Blessures aan de knie staan in de top 10 van de meest voorkomende sportblessures. Deze blessures komen vaak voor bij sporten waarbij veel gesprongen wordt of waar vaak plotselinge bewegingen plaats vinden. Denk aan de volgende sporten:
- Voetbal
- Basketbal
- Hockey
- Handbal
- Hardlopen
- Tennis

Direct contact opnemen

Meer weten over knieblessures? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet