In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd
Behandelplan op maat

Wat houdt knie slijtage in?

Wat zijn de kenmerken?

Slijtage aan de knie is een overmatige slijtage van het kraakbeen in het kniegewricht, ook wel artrose genoemd. Het kraakbeen is zo aangetast dat het dun of brokkelig is. In sommige gevallen is het kraakbeen geheel verdwenen. Gevolgen zijn een pijnlijke knie, een stijve knie en soms een dikke knie. Een factor die meespeelt bij artrose is leeftijd en gewicht. We zien dat artrose vaker voorkomt bij mensen met overgewicht of bij mensen ouder dan 50 jaar.

Neem contact op

Behandeling versleten knie

Bij een artrose knie zijn diverse behandelingen mogelijk. Onze medisch specialist adviseert je graag over de behandeling(en) die het meest geschikt is voor jou. We baseren ons advies op mate van de slijtage en je leeftijd.

Glucosamine is geen erkend geneesmiddel. Het is een natuurlijke stof die te koop is als voedingssupplement bij een apotheek of drogist.

Om de pijn te verminderen kan een hyaluronzuur injectie toegediend worden. Het is een lichaamseigen stof dat werkt als smeermiddel en schokdemper in de gewrichtsvloeistof van een gewricht.

Om de pijn te verminderen kan een Kenacort injectie toegediend worden. Door middel van een echografie wordt deze gezet. De Kenacort injectie werkt ongeveer binnen 3 dagen. Na 3 weken is te beoordelen of de injectie geholpen heeft. Het is mogelijk om een extra injectie na deze periode toe te dienen.

Om de pijn en zwelling te verminderen kan Celebrex toegediend worden. Het is een ontstekingsremmend medicijn. Een bijwerking van Celebrex is maagpijn, daarom is aan te raden maagbeschermers bij slikken. Celebrex is slechts te gebruiken voor een bepaalde tijd.

Door middel van fysiotherapie kan je, je levensstijl aanpassen waardoor je mogelijk minder klachten ervaart. Denk aan het aannemen van de juiste houding, oefeningen en het verminderen van artrose. We kunnen een verwijzing voorschrijven voor een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Heb je tijdens het sporten last van de knie? Een universele kniebrace kan verlichting geven. Een kniebrace is te koop bij een drogist of apotheek. Onze medisch specialist vertelt je er graag meer over.

De druk op de knie kan bij doorgezakte voeten ontlast worden door inlegzooltjes. Een (sport)podotherapeut kan deze op maat maken. We kunnen een verwijzing voorschrijven.

Om de pijn plaatselijk aan te pakken kan Voltaren gel gesmeerd worden. Voltaren gel heeft een ontstekingsremmende werking. Smeer twee keer per dag voor maximaal 3 weken. Te verkrijgen (zonder recept) een apotheek of drogist.

Om de diagnose goed te kunnen stellen, wordt in sommige gevallen een kijkoperatie voorgesteld.

Klik hier voor meer informatie over de kijkoperatie.

Versleten knie (artrose)
Versleten knie

Meer informatie over een versleten knie / artrose

Veelgestelde vragen

We adviseren om de eerste dag niet intensief te sporten. Verder mag je na de injectie alles weer doen. Mochten de klachten verergeren, dan adviseren we je om rustig aan te doen.

Dit kan een reactie zijn op de Kenacort injectie. Deze klachten zijn over het algemeen binnen een dag verdwenen.

Samen met de verwijzing maak je een afspraak bij een podotherapeut naar eigen keuze. De podotherapeut zal de inlegzooltjes aanmeten. Afhankelijk van je zorgverzekering worden de zooltjes vergoed.

De eerste dagen tot maximaal een week kunnen de pijnklachten verergeren. Eventueel kun je hiervoor pijnstilling gebruiken (paracetamol) en het pijnlijke gedeelte koelen met ijs.

Binnen ICONE plaatsen wij geen totale knie protheses. Mocht je hiervoor in aanmerking komen, dan verwijzen wij je door naar een behandeld ziekenhuis.

Direct contact opnemen

Meer weten over artrose? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2022
Created by LR Internet