In het kort

Wat je direct wilt weten

Verschillende behandelingsmethoden mogelijk
Korte wachttijd
Behandelplan op maat

Kenmerken

Wat is een versleten knie, ook wel artrose genoemd?

Artrose is een aandoening van het kraakbeen in het gewricht. Overmatige slijtage van het kraakbeen in het kniegewricht noemen we artrose. Bij overmatige slijtage wordt het kraakbeen dun of brokkelig en in sommige gevallen verdwijnt het kraakbeen helemaal. Artrose kan zich uiten in een stijve, pijnlijke en soms zelf dikke knie. Leeftijd en gewicht spelen hierbij een belangrijke rol. Artrose komt vaker voor bij mensen ouder dan 50 jaar of bij mensen met overgewicht.

Neem contact op

Verschillende behandelmethoden

Bij artrose zijn er verschillende behandelmethoden mogelijk. Onze medisch specialist bekijkt samen met jou welke behandeling(en) het beste bij je past. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de mate van slijtage en de leeftijd.

Glucosamine is een natuurlijke stof en te koop als voedingssupplement. Het is geen erkend geneesmiddel. Het is te verkrijgen zonder recept bij een apotheek of drogist.

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en werkt als smeermiddel en schokdemper in de gewrichtsvloeistof van een gewricht. Artrose vermindert deze werking. Door het toedienen van de injectie in het kniegewricht, wordt de pijn grotendeels vermindert.

Een Kenacort injectie dient als een krachtige ontstekingsremmer en wordt met behulp van een echografie op de precieze plek gezet. De injectie werkt ongeveer binnen 3 dagen. Na 3 weken is goed te beoordelen of de injectie geholpen heeft of dat er een extra injectie nodig is.

Celebrex is een ontstekingsremmend medicijn dat de pijn en zwelling van het kniegewricht vermindert. Het is mogelijk dat je door het gebruik van Celebrex last krijgt van de maag, daarom kan je er eventueel maagbeschermers bij slikken. Te gebruiken voor een bepaalde tijd.

Een fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van artrose, kan je helpen om je levensstijl aan te passen waardoor je minder klachten ervaart. Denk aan het aannemen van de juiste houding, bepaalde oefeningen en advies om artrose te verminderen. Binnen ICONE hebben we geen fysiotherapeuten, onze medisch specialist kan een verwijzing voorschrijven.

Veel last van de knie met het beoefenen van sport? Dan kan een universele kniebrace verlichting geven. Onze medisch specialist vertelt je er graag meer over. De brace is te koop bij een drogist of apotheek.

Bij doorgezakte voeten kan de druk op de knie worden ontlast door inlegzooltjes. Een (sport)podotherapeut kan deze op maat maken. Onze medisch specialist kan een verwijzing voorschrijven.

Voltaren gel heeft een ontstekingsremmende werking en stilt plaatselijk de pijn. Smeer twee keer per dag op de knie voor maximum van 3 weken. Het is te verkrijgen zonder recept bij een apotheek of drogist.

In sommige gevallen wordt een kijkoperatie voorgesteld om een goede diagnose te kunnen stellen.

Klik hier voor meer informatie over de kijkoperatie.

Versleten knie (artrose)
Versleten knie

Meer informatie over een versleten knie / artrose

Veelgestelde vragen

We adviseren om de eerste dag niet intensief te sporten. Verder mag je na de injectie alles weer doen. Mochten de klachten verergeren, dan adviseren we je om rustig aan te doen.

Dit kan een reactie zijn op de Kenacort injectie. Deze klachten zijn over het algemeen binnen een dag verdwenen.

Samen met de verwijzing maak je een afspraak bij een podotherapeut naar eigen keuze. De podotherapeut zal de inlegzooltjes aanmeten. Afhankelijk van je zorgverzekering worden de zooltjes vergoed.

De eerste dagen tot maximaal een week kunnen de pijnklachten verergeren. Eventueel kun je hiervoor pijnstilling gebruiken (paracetamol) en het pijnlijke gedeelte koelen met ijs.

Binnen ICONE plaatsen wij geen totale knie protheses. Mocht je hiervoor in aanmerking komen, dan verwijzen wij je door naar een behandeld ziekenhuis.

Direct contact opnemen

Meer weten over artrose? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet