In het kort

Wat je direct wilt weten

Korte ingreep (15-20 min)
Na ingreep weer naar huis
Lokale verdoving

De behandeling

Wat is een barbotage?

Schouderklachten kunnen veroorzaakt worden door verkalkingen in een of meerdere pezen van de schouder. Met barbotage brengen we het proces van het oplossen van deze verkalkingen op gang. Met behulp van echografie wordt de verkalking aangeprikt met een naald, zodat het lichaam de verkalking zelf kan opruimen. Bij de behandeling dienen we een ontstekingsremmer in om de ontstekingsreactie tegen te gaan.

Neem contact op

De behandeling
Hoe gaan we te werk?
Herstel
Hoe ziet mijn herstel eruit?
Na de behandeling
Wat kan ik verwachten?

De behandeling

Hoe gaan we te werk?

We behandelen barbotage poliklinisch onder geleide echografie. Dit doen we onder lokale verdoving en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Door middel van echografie zien we precies waar de verkalking in de pees zit, we kunnen de kalk nauwkeurig aanprikken.

Herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit?

Na de behandeling mag je naar huis. We adviseren om niet zelf naar huis te rijden, zorg daarom dat er iemand is om je op te halen. Je mag de eerste dag niet intensief sporten. Blijf de schouder rustig bewegen. Het is mogelijk dat je de eerste dag(en) meer pijnklachten ervaart, dit is normaal. Gebruik hiervoor pijnstillers (paracetamol) en koel met ijs (let op: niet direct op de huid).

Na de behandeling

Wat kan ik verwachten?

Na de behandeling kan het zijn dat je meer pijn hebt, dit is heel normaal. We adviseren om te koelen met ijs -let op: niet direct op de huid- en pijnstilling (paracetamol) in te nemen.

Barbotage schouder
Barbotage schouder

Meer informatie over de barbotage

Veelgestelde vragen

Na de behandeling mag je gewoon werken.

Na de behandeling kan het zijn dat je de eerste dag(en) meer klachten ervaart. Je kan hiervoor eventueel pijnstilling pakken (paracetamol) of koelen met ijs. Als de pijnklachten na een week niet minder zijn, adviseren we je om contact met ons op te nemen.  

Direct contact opnemen

Meer weten over de barbotage? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet