In het kort

Wat je direct wilt weten

Dagbehandeling
Operatieduur: 30-60 minuten
Operatie onder volledige narcose

De behandeling

Wat is een kijkoperatie aan de schouder?

Om precies vast te kunnen stellen welke beschadigingen of letsels aanwezig zijn in de schouder, voeren we een kijkoperatie uit. Een kijkoperatie is een kleine chirurgische ingreep waarbij bevindingen direct worden behandeld. We maken voorafgaand aan de kijkoperatie een röntgen en/of echografie van de schouder.

Neem contact

De kijkoperatie
Hoe gaan we te werk?
Herstel
Hoe ziet mijn herstel eruit?
Na de behandeling
Eventuele complicaties

De kijkoperatie

Hoe gaan we te werk?

Je verblijft ongeveer een dag bij ICONE. De operatie zelf duurt ongeveer 30 tot 60 minuten en vindt plaats onder narcose met eventueel een blok verdoving.

Herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit?

Na de operatie blijf je op de afdeling. Als alles goed gaat mag je op het einde van de dag naar huis. We adviseren om de eerste nacht niet alleen thuis te zijn. Je kan niet auto rijden dus zorg ervoor dat er iemand is om je op te halen. Na ongeveer een tot twee weken vindt de eerste controle plaats en worden de hechtingen verwijderd.

Na de behandeling

Eventuele complicaties

Na de kijkoperatie ontvang je van ons een formulier met de bevindingen van de kijkoperatie. Uiteraard zijn we 24/7 bereikbaar voor eventuele vragen. Neem direct contact met ons op als er sprake is van de volgende klachten:

  • Koorts (>38 graden)
  • Hevige pijnklachten
  • Toename van zwelling en pijn aan de schouder
  • Aanhoudende bloedende wond

Kijkoperatie schouder
Kijkoperatie schouder

Meer informatie over de kijkoperatie schouder

Veelgestelde vragen

Het is normaal dat je de eerste nacht veel pijn en ongemak ervaart aan de schouder. We adviseren om de voorgeschreven pijnstilling te gebruiken. Daarnaast mag je vier keer per dag twee tabletten paracetamol innemen.

Na de kijkoperatie krijg je een immobiliser of een sling om. Bij de immobiliser mag je de arm er af en toe uithalen en de ellenboog strekken. Bij de sling mag je de voorgeschreven oefeningen doen.

Je mag de arm ’s nachts uit de sling halen, tenzij anders vermeld door de medisch specialist.

Ja, de immobiliser draag je dag en nacht tot de eerste controle.

Herstel is heel individueel en afhankelijk van de behandeling die je bent ondergaan. We adviseren om tot aan de eerste controle rustig aan te doen.

Je lichaam is hard aan het werk om alle afvalstoffen op te ruimen. Hierdoor kan verhoging ontstaan. We noemen dit ook wel resorptiekoorts. Wanneer je >38 graden of hoger koorts hebt, neem dan contact met ons op.

Je mag niet auto rijden zolang je arm geïmmobiliseerd is. In overleg met de medisch specialist kan bekeken worden wanneer je weer mag autorijden.

Direct contact opnemen

Meer weten over een kijkoperatie aan de schouder? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet