Mijn naam is Germen Pilmeyer, ben 50 jaar en zelfstandig fysiotherapeut.

Via dit stuk wil ik graag mijn ervaringen  met zorgcentrum Icone delen met andere (nog niet)-patiënten. Hopelijk kan ik hiermee mensen helpen een weloverwogen keuze  te maken voor een goede zorgaanbieder.

Mijn naam is Germen Pilmeyer, ben 50 jaar en zelfstandig fysiotherapeut.
Al heel mijn leven is sport een belangrijk deel geweest van mijn leven. Ik kan me eerlijk gezegd een leven zonder sport moeilijk voorstellen. Tot mijn 16e heb ik met veel plezier gevoetbald, waarna ik een grote  passief ontwikkelt heb voor lange afstand lopen. Ongeveer 5 jaar was ik lid van een atletiekvereniging en heb toen met name loopnummers gedaan. Ik ben afgekeurd voor militaire dienst ivm voorste kruisbandinstabiliteit, waarschijnlijk een gevolg van het voetballen. Ik had toen ook een korte periode last van knieschijfklachten links. Hierna heb ik  dan30 jaar met heel veel plezier en vrijwel zonder blessures duizenden kilometers gerend , zowel in Nederland maar ook in heel Europa tijdens (zomer) -vakanties. De eerste jaren liep ik elke wekelijks zo'n slordige 120 kilometer per week, maar door werk en kinderen is dit hierna teruggebracht tot 2 keer per week 12 kilometer.

Helaas kwam hieraan onverwacht dit jaar een einde. In mei van dit jaar kwam ik terug van mijn routine loop en kreeg ik pijn aan de binnenkant van mijn linkerknie ,uitstralend in de knieholte. De knie werd ook dik en ik kon een paar dagen slecht lopen door pijn en beperkte buiging. Ik ben daarna minder gaan lopen en de klachten werden wel minder, maar gingen niet weg. Tijdens het lopen had ik nauwelijks last, alleen erna. Begin juli kreeg ik dezelfde symptomen aan mijn rechterknie, alleen helaas nog erger... Het hardlopen heb ik toen gestaakt, en half juli  tijdens mijn vakantie ben ik helaas door een partijtje beachvolleybal door mijn rechterknie gegaan. Omdat ik door de extreme pijn en de forse zwelling ( ook door de toenamen van de pijn aan mijn linkerknie!) niet kon lopen ben ik 5 dagen met krukken gelopen , waarna het na een week weer enigzins ging. Met name opstaan en lopen was na een tijdje gezeten te hebben onmogelijk en zag er uit als van een 80-jarige!

Weer terug van vakantie meteen naar de huisarts en via een kennis  kwam ik aan het adres van Icone. Een dag later kon ik al terecht bij Dr. Klos voor een consult, en hij vermoedde een binnenmeniscusscheur, die 2 dagen later bevestigd werd door de echo bij Dr. Konijnenberg. Bovendien constateerde hij in mijn linkerknie  een kleine scheur in de  binnenmeniscus en een oude scheur in de voorste kruisband...

4 dagen na de echo ( op 11 Augustus) werd ik al geopereerd aan mijn rechterknie , na een week kon ik weer redelijk fietsen en autorijden en mijn werk hervatten. Op 10 Oktober ben ik geopereerd aan mijn linkerknie, waarbij een scheurtje van mijn binnenmeniscus en een volledige afscheuring van de voorste kruisband vastgesteld werd. Dit was wel een onverwachte tegenvaller.

Twee weken na de operatie ben ik weer klachtenvrij en sta ik voor de  moeilijke keuze om  een evt. voorste kruisbandplastiek te laten doen. Ik oefen inmiddels al, om de instabiliteit te compenseren. Is dit niet afdoende dan zal ik dit jaar voor de 3e keer onder het mes moeten! Mocht dit zo moeten zijn, dan zal ik vol vertrouwen mijn knie opnieuw in handen geven van Icone!

Bovendien is mijn 14-jarige zoon nu sinds kort ook in behandeling  bij Icone in verband met een voorste kruisbandscheur als gevolg van een voetbalblessure.

Al met al kan ik over Icone alleen maar lof spreken. Ik heb het dan over alle aspecten van zorg: vakkundigheid, service, informatievoorziening en uitleg. Bovendien ook nog eens vriendelijk en persoonlijk.

Ik heb inmiddels met pijn in mijn hart besloten om mijn hardloopschoenen aan de wilgen te hangen. Dit om toekomstige ernstige knieklachten te voorkomen en vanzelfsprekend om mijn zware werk als fysiotherapeut nog jaren zonder problemen te kunnen doen. Omdat sport bij mijn leven hoort, heb ik gekozen om te gaan wielrennen ,omdat dit veel minder belastend is.

terug naar overzicht