Jeffrey Altheer - profvoetballer VVV-Venlo

Wat ben ik blij dat ik door volhardend optreden van de fysiotherapeut van VVV-Venlo bij ICONE, kliniek voor orthopaedie en sportletsels (www.icone.nl) terecht kwam. Na lang tobben en vele behandelaars en behandelingen voor mijn blessure aan mijn achillespees ontdekte men bij ICONE binnen 15 minuten wat er met mij aan de hand was. ICONE zet hoogwaardig echografisch onderzoek in en juist door mijn enkel in beweging met echo te volgen (dynamisch onderzoek) werd duidelijk dat een losgeraakt botje bij mijn enkel de oorzaak van alle blessureleed is. En niet de achillespees, dat was slechts het gevolg van die enkelblessure. Bij ICONE zocht en vond men de oorzaak. Daar had ik dan al twee jaar voor gesukkeld. Eindelijk de juiste diagnose. Na het constateren van deze afwijking werd door ICONE binnen 2 dagen een CT scan ter bevestiging gemaakt en binnen 14 dagen was ik in Eindhoven geopereerd. Met een kijkoperatie werd in buikligging het losgebroken stukje bot uit de achterkant van mijn enkel gewricht verwijderd. Daarna begon mijn revalidatie.

VVV-verdediger Jeffrey Altheer kan weer volop spelen op het hoogste niveau in de profvoetballerij. De carrière van Altheer begon veelbelovend. Hij doorliep de jeugd van Feyenoord, werd op huurbasis uitgeleend aan SBV Excelsior en vertrok daarna naar Helmond Sport. In Helmond raakte hij twee jaar geleden geblesseerd door een schop tegen zijn enkel. Een lange periode van revalideren volgde, dry needling, injecties, fysiotherapie e.d. Hij bezocht diverse specialisten. Maar de klachten bleven op de achtergrond steeds aanwezig. In de zomer van 2012 trok VVV-Venlo Jeffrey Altheer aan voor versterking op het middenveld. Echter na een week training in Venlo speelde de blessure weer op en vreesde Altheer voor zijn sportieve carrière.

Ik speel weer helemaal klachtenvrij, heb geen pijn, ben volledig fit en dat dankzij de goede diagnostiek en behandeling van ICONE. Je hebt te maken met een klein medisch team met grote deskundigheid en zeer patiëntvriendelijk. Ik werd zelfs gebeld in de auto onderweg terug na mijn eerste spreekuurbezoek om mijn volgende afspraak te horen. Het is een goed georganiseerd team bij ICONE. Er is geen sprake van lange wachttijden en tussen diagnose en operatie gaat nauwelijks tijd verloren. Na de operatie ging ik met een advies voor revalidatie terug naar de fysiotherapeut bij VVV-Venlo. Juist het echografisch onderzoek heeft voor mij helderheid gebracht. Wie het maar horen wil vertel ik over de goede ervaringen bij ICONE. Uiteraard heb ik dit ook teruggekoppeld aan de medische staf van mijn profvoetbalclub. De fysiotherapeut Rinus Louwers zal zeker ook anderen gaan doorverwijzen. En dat kan in alle vertrouwen ook bevestigen. Want een sporter wil sporten en ik als profsporter verdien er mijn boterham mee, dus het belang was heel groot!

Vandaag spelen we de topper tegen Ajax, hopelijk sta ik in de basis en kan ik vrijuit spelen.  Eindelijk ben ik weer fit en ik ga er 100% voor!!!

terug naar overzicht