Marian van der Heijden-van der Meulen

Een bedankje aan het gehele team van ICONE voor de goede zorgen zowel voor, tijdens als na de operatie van afgelopen donderdag. Ineen woord SUPER, alles is tot in de puntjes geregeld en dat neemt een heleboel zorgen en spanning weg op het moment dat het nodig is. Nogmaals bedankt.

Eind mei 2012 verdraaide ik mijn linker knie tijdens een ogenschijnlijk onschuldig partijtje voetbal. Ik had zelf meteen door dat het foute boel was, veel pijn en vrijwel direct een hele dikke knie. De volgende dag de huisarts geraadpleegd en die kon vanwege de pijn en zwelling geen oordeel vellen. Na een paar dagen terug gegaan naar de huisarts en die beoordeelde dat het wel meeviel, zo te zien/voelen was er geen noemenswaardige schade aangericht. Toch bleef ik veel hinder ondervinden van mijn knie, naast de pijn had ik ook veel moeite met “normaal” lopen. Vanwege niet al te goede ervaringen met ziekenhuizen (een jaar lang rond moeten lopen met een gescheurde meniscus aan de rechterknie) besloot ik op aanraden van een vriendin contact te zoeken met ICONE. Zelf had ik het idee dat ook deze keer de meniscus de boosdoener was, en na onderzoek door dr. Klos en een echo bij dhr. Konijnenberg werd dat vermoeden bevestigd. Maar daarnaast was er ook iets met de voorstekruisband aan de hand zo oordeelde dhr. Konijnenberg tijdens de echo. Binnen 3weken na het eerste contact met dr. Klos volgde een kijkoperatie en naast de gescheurde buitenmeniscus bleek inderdaad de voorste kruisband ook gescheurd te zijn. Daar schrok ik enorm van, dat had ik niet verwacht. Op de vraag wat daaraan gedaan zou worden antwoordde dr. Klos dat we dat een aantal weken af moesten kijken omdat niet elke gescheurde kruisband per definitie vervangen hoeft te worden. “Alleen bij ernstige instabiliteit kan ik een voorste kruisband reconstructie uitvoeren en dat doe ik graag dat is mijn hobby, maar als het niet nodig is dan doen we het niet” zei hij.

Inmiddels twee weken geleden is de voorste kruisband vervangen en dat bleek inderdaad hard nodig omdat doorlopen en/of uitstellen van de operatie onherroepelijk weer meer schade in de knie veroorzaakt zou hebben. Nu werken aan de revalidatie en weer vooruit kijken.

Zoals bovenaan al beschreven alleen maar lof over het gehele team van ICONE. Bij ICONE heb je een naam en ben je geen nummer, grote betrokkenheid van iedereen en duidelijke uitleg wat er allemaal gaat gebeuren. Korte lijnen, directe handelingen en een compleet zorgaanbod, zelfs nadat je de kliniek verlaten hebt even contact over hoe het gaat. Waar maak je dat nog mee? Bij ICONE krijgt het woordje zorg een extra dimensie.

terug naar overzicht