In het kort

Wat je direct wilt weten

Korte ingreep (15-20 min)
Na ingreep weer naar huis
Lokale verdoving

Kalk in schouder

Wat betekent het?

Schouderklachten kunnen onder andere veroorzaakt worden door verkalkingen in een of meerdere pezen van de schouder. Binnen ICONE kunnen we verkalkingen in de schouder goed behandelen, dit doen we door middel van barbotage. De orthopedisch chirurg pikt met een naald de verkalking aan en het lichaam ruimt als reactie hierop de verkalking zelf op.

Neem contact op

Kalk in schouder oorzaak

Kalk in de schouder ontstaat vermoedelijk door het ouder worden van de pees, ook wel degeneratie genoemd. Vaak zien we dat mensen hier vanaf hun 40e levensjaar mee te maken krijgen. Daarnaast kan verkalking in de schouder ontstaan door overbelasting van de schouderpezen. Denk aan te veel, verkeerd of te zwaar gebruik van de schouder.

De kalk verwijderen
Kalk in schouder vergruizen
Herstel na barbotage
Barbotage schouder herstel
Na de behandeling
Wat kan ik verwachten?

De kalk verwijderen

Kalk in schouder vergruizen

Tijdens een korte kleine ingreep van zo’n 15 tot 20 minuten kunnen we de kalk in de schouder vergruizen, ook wel behandelen en verwijderen. We noemen dit ook wel barbotage. De barbotage is poliklinisch en vindt plaats onder lokale verdoving. Onder geleide echografie kunnen we precies zien waar de verkalking in de pees zit en kunnen we deze nauwkeurig aanprikken. Het is mogelijk om tijdens de behandeling op een scherm mee te kijken.

Herstel na barbotage

Barbotage schouder herstel

Hoe ziet mijn herstel eruit? Na de behandeling mag je gewoon weer naar huis. Zorg er wel voor dat er iemand is om je op te halen, want we raden ten zeerste af om zelf naar huis te rijden. Doe rustig aan maar zorg er wel voor dat je de schouder rustig blijft bewegen. Je mag de eerste dag niet intensief sporten maar je mag wel gewoon werken. Waarschijnlijk heb je de eerste dag(en) meer pijn, dit is niets om je zorgen om te maken. Je mag pijnstillers (paracetamol) gebruiken en de schouder koelen met ijs (in een handdoek).

Na de behandeling

Wat kan ik verwachten?

Mogelijk heb je na de behandeling meer pijn, dit is kenmerkend voor barbotage. Je mag pijnstilling (paracetamol) nemen voor de pijn. Ook mag je de schouder koelen met ijs (in een handdoek).

Barbotage schouder

Direct contact opnemen

Meer weten over de kalk in de schouder? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet