In het kort

Wat je direct wilt weten

Korte ingreep (15-20 min)
Na ingreep weer naar huis
Lokale verdoving

Kalk in schouder vergruizen

Wat betekent het?

Verkalkingen in een of meerdere pezen van de schouder geven mogelijk schouderklachten. De verkalking kunnen we behandelen door middel van barbotage. De orthopedisch chirurg pikt met een naald de verkalking aan, dit doen we met behulp van echografie. Het lichaam zal als reactie hierop de verkalking zelf opruimen. Om een ontstekingsreactie tegen te gaan, dienen we preventief een ontstekingsremmer in.

Neem contact op

De kalk verwijderen
Hoe wordt de kalk verwijderd?
Herstel na barbotage
Wat houdt het herstel in?
Na de behandeling
Wat kan ik verwachten?

De kalk verwijderen

Hoe wordt de kalk verwijderd?

Een barbotage is poliklinisch en vindt plaats onder lokale verdoving. Het is daarom mogelijk om tijdens de behandeling op een scherm mee te kijken. Door middel van een kijkoperatie behandelen we de verkalking. De orthopedisch chirurg behandelt altijd onder geleide echografie, zodat we nauwkeurig de kalk in de pees kunnen aanprikken. Het verwijderen van kalk in de schouder duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Herstel na barbotage

Wat houdt het herstel in?

Is de behandeling klaar? Dan mag je weer naar huis. Je mag de eerste dag niet auto rijden of intensief sporten. Doe rustig aan maar zorg er wel voor dat je de schouder rustig blijft bewegen. Waarschijnlijk heb je de eerste dag(en) meer pijn, dit is niets om je zorgen om te maken. Je mag pijnstillers (paracetamol) gebruiken en de schouder koelen met ijs (in een handdoek).

Na de behandeling

Wat kan ik verwachten?

Mogelijk heb je na de behandeling meer pijn, dit is kenmerkend voor barbotage. Je mag pijnstilling (paracetamol) nemen voor de pijn. Ook mag je de schouder koelen met ijs (in een handdoek).

Barbotage schouder
Barbotage schouder

Meer informatie over de barbotage

Veelgestelde vragen

Na de behandeling mag je gewoon werken.

Na de behandeling kan het zijn dat je de eerste dag(en) meer klachten ervaart. Je kan hiervoor eventueel pijnstilling pakken (paracetamol) of koelen met ijs. Als de pijnklachten na een week niet minder zijn, adviseren we je om contact met ons op te nemen.  

Direct contact opnemen

Meer weten over de barbotage? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet