In het kort

Wat je direct wilt weten

Dagbehandeling
Operatieduur: 30-60 minuten
Operatie onder volledige narcose

Kijkoperatie schouder

Wat is het?

Om beschadigingen of letsels in de schouder vast te kunnen stellen, wordt een kijkoperatie aan de schouder uitgevoerd. Dit noemen we ook wel een arthroscopie. De kijkoperatie is een relatief kleine chirurgische ingreep die in de dagbehandeling plaatsvindt en waarbij de hersteltijd kort is. Voorafgaand de arthoscopie wordt een röntgen en/of echografie van de schouder gemaakt.

Neem contact

De operatie

Wat kan ik verwachten?

We kunnen ons voorstellen dat je een kijkoperatie aan je schouder spannend vind, daarom vertellen we je graag meer over de kijkoperatie. De kijkoperatie zelf duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, dit verschilt vanzelfsprekend per patiënt. We brengen je onder volledige narcose met eventueel een blok verdoving. Je verblijft ongeveer een dag bij ICONE.

Wanneer schouder kijkoperatie?

Schouder problemen

We zien dat schouderproblemen veel voorkomen. Dit is niet vreemd, want de schouder is het meest bewegelijke gewricht in ons lichaam. Bij elke beweging wordt de schouder gebruikt. Daarnaast zien we dat bij bepaalde sporten vaak schouder problemen ontstaan. Dat is voornamelijk bij sporten waar veel bewegingen boven het hoofd worden gemaakt, denk aan: racketsporten, gooisporten, zwemmen en slagsporten. Dit kan zorgen voor irritatie, overbelasting en uiteindelijk blessures. Bij ICONE zijn we gespecialiseerd in het behandelen van schouder problemen. Onze medisch specialisten helpen je graag.

De kijkoperatie
Hoe gaan we te werk?
Hoe verloopt mijn herstel?
Arthroscopie schouder herstel
Na de arthroscopie
Eventuele complicaties

De kijkoperatie

Hoe gaan we te werk?

Je verblijft ongeveer een dag bij ICONE. De operatie zelf duurt ongeveer 30 tot 60 minuten en vindt plaats onder narcose met eventueel een blok verdoving.

Hoe verloopt mijn herstel?

Arthroscopie schouder herstel

Na de schouder arthroscopie blijf je op de afdeling. Gaat alles goed? Dan mag je op het einde van de dag weer naar huis. We adviseren om de eerste nacht niet alleen thuis te zijn. Omdat je niet mag autorijden is het verstandig dat iemand je op kan komen halen. Ongeveer een tot twee weken na de operatie vindt de eerste controle bij ICONE plaats. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd.

Na de arthroscopie

Eventuele complicaties

Tijdens de arthroscopie noteren we alle bevindingen. De bevindingen ontvang je daarna van ons. We zijn 24/7 bereikbaar voor vragen. Heb je een van de volgende klachten, neem dan direct contact met ons op:

  • Koorts (>38 graden)
  • Hevige pijnklachten
  • Toename van zwelling en pijn aan de schouder
  • Aanhoudende bloedende wond
Kijkoperatie schouder

Direct contact opnemen

Meer weten over een kijkoperatie aan de schouder? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet