Nieuws

Dr. S. Witjes wint DKS Wetenschapsprijs 2018

Op 21 december jl. is dr. S.(uzanne) Witjes aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd, na verdediging van haar proefschrift ‘Improving activities and satisfaction of younger osteoarthritis patients after knee arthroplasty and osteotmy – a patient tailored approach’. Doel van haar onderzoeken was om beter in kaart te brengen wat verwachtingen en mogelijke activiteiten zijn van jongere, actieve patiënten met knieslijtage of met standbeenafwijkingen (‘O’- of ‘X’-benen) en om te zoeken naar een multidisciplinaire en meer gepersonaliseerde manier van behandeling van hun klachten. Alles met het doel om de tevredenheid over gewenste activiteiten te verhogen.

Deze zienswijze past geheel binnen de visie waar ICONE nu en in de toekomst ook voor staat: in een hecht teamverband werken aan een persoonlijke patiëntenzorg, met passie voor resultaat en met het doel om patiënten met een hoge mate van tevredenheid te kunnen laten terugkeren naar een voor hen gepast (sport- en) activiteitenniveau.

Afgelopen maandag 21 januari werd de innovatieve wetenschappelijke bijdrage van dr. Witjes in Utrecht bekroond door de Dutch Knee Society (DKS; Werkgroep Knie van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)). In Utrecht ontving zij de DKS Wetenschapsprijs 2018, een mooie erkenning van haar (en onze) visie!

Foto

Link online proefschrift dr. S. Witjes: https://issuu.com/bladerboek/docs/proefschrift_suzanne_witjes_zonders?e=3144185/65410191