In het kort

Wat je direct wilt weten

Kalk in schouder
Frozen shoulder
Kijkoperatie schouder

Schouder problemen

Problemen met de schouder? Bij ICONE helpen we je graag

Schouderproblemen komen vaak voor. Dat heeft ermee te maken dat de schouder het meest bewegelijke gewricht in ons lichaam is, we gebruiken het continu. Bij sporten als racketsporten, gooisporten, slagsporten en zwemmen zien we vaak schouder problemen ontstaan. Bij deze sporten worden er namelijk veel bewegingen boven het hoofd gemaakt. Dit kan zorgen voor irritatie, overbelasting en uiteindelijk blessures.

Veel voorkomende problemen aan de schouder

Bij schouder problemen ervaren mensen vaak pijn in- en rondom het schoudergewricht. Soms treden klachten acuut op, soms ontstaan de klachten geleidelijk. Bij ICONE zijn we gespecialiseerd in het behandelen van schouder problemen. Onze medisch specialisten helpen je graag.

Kalk in schouder

In een of meerdere pezen van de schouder kunnen verkalkingen ontstaan. Deze verkalkingen veroorzaken schouderklachten. Kalk in schouder kunnen we binnen ICONE goed behandelen. Door middel van barbotage brengen we het proces van het oplossen van de verkalkingen in de schouder op gang.

Frozen shoulder

Wellicht dat je er wel eens van gehoord hebt: een frozen shoulder. We noemen dit ook wel een bevroren schouder. Maar wat is het precies? Een frozen shoulder is een ontsteking in het gewrichtskapsel van de schouder. Deze ontsteking kan zich in verschillende fases bevinden. Allereerst stellen we een diagnose op (fase 1, 2 of 3) waarna we vervolgens een behandelplan op kunnen stellen.

  
De verschillende fases waarin de frozen shoulder zich kan bevinden leggen we graag aan je voor:

  • Fase 1: De pijn is continu aanwezig en verergert bij beweging. Duur fase: 2-9 maanden.
  • Fase 2: De pijn vermindert in rust maar blijft in de nacht en bij maximale beweging aanwezig. Duur fase: 4-12 maanden.
  • Fase 3:De pijn staat minder op de voorgrond en de bewegingsbeperking neemt mogelijk af. De frozen shoulder lijkt zich op te lossen. Duur fase: enkele maanden tot jaren.

Kijkoperatie schouder

Binnen ICONE voeren we ook kijkoperatie schouder. Dit doen we om precies vast te kunnen stellen welke beschadigingen of letsels aanwezig zijn in de schouder. Een kijkoperatie aan de schouder noemen we ook wel een artroscopie. Het voordeel van deze kijkoperatie is dat het een kleine chirurgische ingreep is waarbij mogelijke bevinden meteen behandeld kunnen worden.

De voordelen van een kijkoperatie aan de schouder:

  • Geen grote wond, slechts kleine sneetjes;
  • Beter zicht op het operatiegebied omdat spieren en pezen heel blijven;
  • Minder groot litteken;
  • Snellere wondgenezing;
  • (vaak) Minder pijn;
  • Minder kans op ontstekingen.
Schouder problemen
Schouder problemen

Meer informatie over schouder problemen

Veelgestelde vragen

ICONE is een Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) voor orthopedie in de regio Zuid-Oost Brabant. ICONE staat voor Innovatieve Chirurgische Orthopedie in Nederland.

Barbotage is een behandeling van een peesontsteking van de schouder die veroorzaakt wordt door verkalking.

Na de behandeling mag je gewoon werken. Na de behandeling kan het zijn dat je de eerste dagen meer klachten ervaart.

Het is mogelijk dat een eerste barbotage niet voldoende is en een tweede barbotage nodig is. Wanneer beide barbotages niet helpen kan door middel van een kijkoperatie de kalkprop verwijderd worden.

Wanneer de klachten van kalk in de schouder niet vanzelf overgaan kan een barbotage behandeling zinvol zijn.

Door middel van een echografie worden de kalkafzettingen opgespoord. Deze worden aangeprikt zodat het verkalkingsproces opgang komt.

De eerste dagen is het mogelijk dat je meer pijn ervaart. De intensiteit van pijn wisselt per individu. Door het aanprikken van de verkalking in de pees wordt de pees meer geprikkeld.

Een kijkoperatie aan de schouder is een ingreep waarbij een orthopedisch medisch specialist in de schouder kijkt met een camera op een dun buisje.

De duur van een kijkoperatie verschilt per individu.

Herstel is heel individueel en afhankelijk van de behandeling die je bent ondergaan. We adviseren om tot aan de eerste controle rustig aan te doen.

Een frozen shoulder gaat meestal vanzelf over, echter kan dit tussen de 10 maanden en tot meer dan 3 jaar duren.

Bij een frozen shoulder ervaar je pijn in de schouder die vaak uitstraalt naar de bovenarm.

Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking van de binnenkant (en de buitenkant) van het gewrichtskapsel. Een frozen shoulder is niet te voorkomen.

Afhankelijk van de fase waarin de frozen shoulder zich bevindt wordt een behandelplan opgesteld om de frozen shoulder te behandelen. Dit verschilt per fase en per individu.

Direct contact opnemen

Meer weten over schouder problemen? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(088) 778 52 05

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet