In het kort

Wat je direct wilt weten

Dé schouderspecialist in Nederland
Verschillende oorzaken en behandelingen
We voeren jaarlijkse meer dan 750 behandelingen uit

Schouder specialist ICONE

Schouderspecialisten in Nederland

ICONE staat bekend als de beste schouderspecialist in Nederland. We zijn gespecialiseerd in frozen shoulders, barbotage schouder en kijkoperatie aan de schouder. Jaarlijks voert ons team orthopedisch chirurgen zo’n 750 schouderbehandelingen uit.

De schouder

De schouder bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Het schouderblad
 • De bovenarm
 • Het schoudergewricht
 • De schouderspieren
 • Schouderpezen
 • Het sleutelbeen

Het schoudergewricht is een bijzonder gewricht en laat een draaiing van 360 graden toe. Hierdoor is de schouder gevoelig voor schade en problemen. De meeste mensen hebben pijn in de nacht en bij het heffen van de arm. Bij schouderklachten kan er mogelijk sprake zijn van uitstraling naar de hand, tintelingen in de hand, de nek of bovenarm. Pijn in de schouder gaat vaak samen in combinatie met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn.

Oorzaken van schouderpijn

Pijn aan de schouder kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

 • Een pees is de verbinding tussen botten en spieren. De pees kan ontsteken of scheuren waardoor een peesontsteking of peesscheuring in de schouder ontstaat. Dit kan gebeuren door slijtage, na overbelasting of door een plotselinge gebeurtenis of ongeval.
 • Een slijmbeursontsteking in de schouder is ook een veel voorkomende oorzaak van pijn aan de schouder. De slijmbeurs is een zakje gevuld met vocht en bevindt zich in de buurt van gewrichten. Het vocht uit de slijmbeurs zorgt ervoor dat het gewricht soepel kan bewegen. Bij een slijmbeursontsteking zal het gewricht stijf worden.
 • Een frozen shoulder. Bij een frozen shoulder verlies je de bewegingsvrijheid in de schouder. Dit wordt in veel gevallen veroorzaakt door onderliggende ontstekingen.
 • Schouderinstabiliteit: de schouder kan bijna of helemaal uit de kom gaan. Dit ontstaat meestal bij een ongeval.
 • Zenuwen die beklemd zitten. In ons hele lichaam bevinden zich zenuwen die informatie tussen de hersenen en ons lichaam uitwisselen. Als de zenuw door bijvoorbeeld een verkeerde beweging klem komt te zitten, zorgt dit voor veel pijn.

Heb je last van pijn aan de schouder? De schouderspecialist Eindhoven helpt je graag!

Veel voorkomende schouderklachten

Veel voorkomende schouderklachten zijn kalk in de schouder en de frozen shoulder. Wat het precies inhoudt leggen we je graag uit.

Kalk in schouder

Verkalkingen in een of meerdere pezen van de schouder geven schouderklachten. We kunnen verkalkingen behandelen door middel van barbotage. Met een naald wordt de verkalking aangeprikt, dit doen we door middel van een echografie. Het lichaam zal als reactie hierop de verkalking zelf opruimen. Om een ontstekingsreactie van het lichaam tegen te gaan dienen we preventief een ontstekingsremmer in.
Lees hier meer over de behandeling van kalk in de schouder.

Frozen shoulder

Een frozen shoulder, ook wel bevroren schouder, is een ontsteking in het gewrichtskapsel van de schouder. De frozen shoulder ontwikkelt zich in drie fases:

 • Fase 1: De pijn is continu aanwezig en verergert bij beweging. Duur fase: 2-9 maanden.
 • Fase 2: De pijn vermindert in rust maar blijft in de nacht en bij maximale beweging aanwezig. Duur fase: 4-12 maanden.
 • Fase 3:De pijn staat minder op de voorgrond en de bewegingsbeperking neemt mogelijk af. De frozen shoulder lijkt zich op te lossen. Duur fase: enkele maanden tot jaren.

Afhankelijk van de fase waarin de frozen shoulder zicht bevindt kan een behandelplan opgesteld worden.
Lees hier meer over de behandelingen van een frozen shoulder.

Direct contact opnemen

Meer weten over een behandelingen aan de schouder? ICONE is een zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels. We bieden snelle behandelingen door een medisch kwalitatief hoogopgeleid team.

(040) 295 20 90

Neem telefonisch contact met ons op

info@icone.nl

Mailen mag natuurlijk ook

ICONE is goed bereikbaar in alle opzichten, en ik wordt vriendelijk te woord gestaan. In deze tijd waarin de zorg onder druk staat, wordt ik toch snel en vakkundig geholpen.
Persoonlijke benadering, goede communicatie, korte lijnen, kundige medewerkers, binnen enkele weken een operatie uitgevoerd.
Ik ben snel geholpen met een goed resultaat tot nu toe. Dr. Klos is echt een top orthopeet. Handeld snel en vakkundig!
Zorgvuldige en persoonlijke benadering, zeer kundige arts, legt goed uit wat er aan de hand is en hoe hij het euvel kan behandelen, geeft rustig antwoord op alle vragen.
Ben snel geholpen Iedereen was vriendelijk en professioneel. Operatie heeft direct geholpen en revalidatie gaat boven verwachting. Aanrader!
© 2023
Created by LR Internet