Headerafbeelding

Nieuws

ZIVVER

ICONE gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie. 
ICONE streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor haar patiënten. Hiertoe behoort ook de garantie dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld. Daarom werken wij vanaf begin juni met ZIVVER; een oplossing voor het veilig versturen van berichten via e-mail, chat en file transfer.

ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent: zeker weten dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Dus ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER dat organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen. Zo kunt u erop vertrouwen dat wij zorgzaam met uw privacy omgaan.

Hoe opent u een bericht die via ZIVVER is verstuurd?
Hebt u een e-mail ontvangen van ICONE via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde webpagina van ICONE. Eventueel moet u hier ook nog een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Wij willen zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per SMS toegestuurd. U vult deze SMS-code in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een wachtwoord
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. Wij willen zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom heeft u een wachtwoord ontvangen. U vult dit wachtwoord in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons secretariaat doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren.

Contact / Vragen?
Mocht u vragen hebben over het gebruik van beveiligde e-mail, kunt u contact opnemen met ons algemene nummer 040 - 295 20 90 of een e-mail sturen naar info@icone.nl.