Headerafbeelding

ICONE Orthopedische chirugie

Behandelingen en Specialisaties

Bij ICONE Orthopedie en sportletsels, kunt u terecht voor allerlei klachten van het bewegingsapparaat:

  • knie
  • schouder
  • enkel
  • heup
  • kruisband(en)
  • elleboog
  • voet
  • pols   
  • rug (excl. operatie)

De aandoeningen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals een aangeboren afwijking, slijtage, letsel of ongeval. Hierdoor wordt u in het dagelijks leven beperkt door klachten als pijn, zwelling en moeite met bewegen.

Afspraken

Wanneer u klachten heeft, kunt u via een verwijzing van de huisarts bij ons terecht voor behandeling. Het eerste consult zal altijd met één van onze orthopeden zijn. Mochten er al beeldvormende onderzoeken hebben plaatsgevonden, zullen wij die van tevoren opvragen. De orthopeed zal met u de klacht en de vervolgbehandeling bespreken. Dit kan een conservatief traject of een operatief traject zijn. Mocht u geen beeldvormende onderzoeken hebben gehad, zullen deze indien nodig op korte termijn worden gemaakt.

Second opinion

Een second opinion op orthopedisch gebied is altijd mogelijk. U heeft hiervoor altijd een verwijsbrief nodig. Wij vragen, voor uw eerste afspraak, graag informatie op van de andere specialisten en beeldvormende onderzoeken, zodat de orthopeed een zo goed mogelijk beeld kan vormen van de aandoening. Soms is het nodig dat u zelf uw medische gegevens op gaat halen.

Dynamische echografie

Binnen ICONE Orthopedie en sportletsels maken we veel gebruik van diagnostiek met behulp van dynamische echografie. Het grote voordeel is dat we een gewricht kunnen bekijken terwijl het beweegt en zeer gericht de aandoening kunnen behandelen met bijvoorbeeld een injectie, mocht dit nodig zijn.

Specialisaties

Wij hebben verschillende medisch specialisten die ieder zijn of haar eigen specialisatie heeft. Komt u met specifieke klachten kunt u dit ook altijd aangeven zodat onze secretaresses een afspraak kunnen maken bij de meest geschikte medische specialist.

Vragen en behandelmogelijkheden

De meest voorkomende behandelingen hebben we voor u uitgeschreven om u zo goed mogelijk vooraf te informeren. Staat de behandeling die u nodig heeft hier niet tussen, betekent dit niet dat ICONE deze niet uitvoert. U kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen en behandelmogelijkheden.          

Geen prothesiologie

Bij ICONE orthopedie en sportletsels hebben we geen mogelijkheden voor prothesiologie.