We zijn ervan overtuigd dat internet voor iedereen beschikbaar en toegankelijk moet zijn en we streven ernaar een website te bieden die toegankelijk is voor een zo breed mogelijk publiek, ongeacht de omstandigheden en mogelijkheden.
Om hieraan te voldoen, streven we ernaar om ons zo strikt mogelijk te houden aan de Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) van het World Wide Web Consortium (W3C) op AA-niveau. In deze richtlijnen wordt uitgelegd hoe u webinhoud toegankelijk kunt maken voor mensen met een breed scala aan handicaps. Door aan deze richtlijnen te voldoen, kunnen we ervoor zorgen dat de website toegankelijk is voor alle mensen: blinden, mensen met motorische beperkingen, visuele beperkingen, cognitieve handicaps en meer.
Deze website maakt gebruik van verschillende technologieën die bedoeld zijn om deze te allen tijde zo toegankelijk mogelijk te maken. We gebruiken een toegankelijkheidsinterface waarmee personen met specifieke handicaps de gebruikersinterface (gebruikersinterface) van de website kunnen aanpassen en naar hun persoonlijke behoeften kunnen ontwerpen.
Bovendien maakt de website gebruik van een op AI gebaseerde applicatie die op de achtergrond draait en het toegankelijkheidsniveau constant optimaliseert. Deze applicatie herstelt de HTML van de website, past de functionaliteit en het gedrag ervan aan voor schermlezers die door blinde gebruikers worden gebruikt en voor toetsenbordfuncties die worden gebruikt door personen met motorische beperkingen.
Als u contact wilt opnemen met de eigenaar van de website, gebruik dan het volgende e-mailadres info@icone.nl
SCHERMLEZER EN TOETSENBORDNAVIGATIE
Onze website implementeert de ARIA-attributen (Accessible Rich Internet Applications) -techniek, naast verschillende gedragsveranderingen, om ervoor te zorgen dat blinde gebruikers die schermlezers bezoeken, de functies van de website kunnen lezen, begrijpen en ervan kunnen genieten. Zodra een gebruiker met een schermlezer uw site betreedt, ontvangt deze onmiddellijk een melding om het schermlezerprofiel in te voeren, zodat hij uw site effectief kan doorbladeren en bedienen. Hier ziet u hoe onze website een aantal van de belangrijkste vereisten voor schermlezers behandelt, naast console-schermafbeeldingen van codevoorbeelden:
Bovendien scant het achtergrondproces alle afbeeldingen van de website en biedt het een nauwkeurige en zinvolle beschrijving op basis van beeldobjectherkenning als een ALT-tag (alternatieve tekst) voor afbeeldingen die niet worden beschreven. Het extraheert ook teksten die in de afbeelding zijn ingesloten, met behulp van een OCR-technologie (optische tekenherkenning). Om schermlezer-aanpassingen op elk gewenst moment in te schakelen, hoeven gebruikers alleen op de toetsenbordcombinatie Alt + 1 te drukken. Gebruikers van schermlezers krijgen ook automatische aankondigingen om de modus Schermlezer in te schakelen zodra ze de website openen.
Deze aanpassingen zijn compatibel met alle populaire schermlezers, inclusief JAWS en NVDA.
Bovendien zullen toetsenbordgebruikers menu's voor snelle navigatie en inhoud vinden, die op elk moment beschikbaar zijn door op Alt + 1 te klikken, of als het eerste element van de site tijdens het navigeren met het toetsenbord. Het achtergrondproces behandelt ook getriggerde pop-ups door de toetsenbordfocus naar hen toe te verplaatsen zodra ze verschijnen en niet toe te staan dat de focus daarbuiten afdrijft.
Gebruikers kunnen ook sneltoetsen gebruiken, zoals "M" (menu's), "H" (koppen), "F" (formulieren), "B" (knoppen) en "G" (afbeeldingen) om naar specifieke elementen te springen.
GEHANDICAPTENPROFIELEN DIE OP ONZE WEBSITE WORDEN ONDERSTEUND
AANVULLENDE AANPASSINGEN AAN DE GEBRUIKERSINTERFACE, HET ONTWERP EN DE LEESBAARHEID
COMPATIBILITEIT MET BROWSER EN ONDERSTEUNENDE TECHNOLOGIE
We streven ernaar een zo breed mogelijk scala aan browsers en ondersteunende technologieën te ondersteunen zodat onze gebruikers de best passende tools voor hen kunnen kiezen met zo min mogelijk beperkingen. Daarom hebben we heel hard gewerkt om alle grote systemen te ondersteunen die meer dan 95% van het marktaandeel van de gebruikers uitmaken, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera en Microsoft Edge, JAWS en NVDA (schermlezers), beide voor Windows en voor MAC-gebruikers.
AANTEKENINGEN, OPMERKINGEN EN FEEDBACK
Ondanks onze allerbeste inspanningen om iedereen in staat te stellen de website aan zijn behoeften aan te passen, is het mogelijk dat er nog steeds pagina's of secties zijn die niet volledig toegankelijk zijn, bezig zijn om toegankelijk te worden of die geen adequate technologische oplossing hebben om ze toegankelijk te maken. Toch verbeteren we voortdurend onze toegankelijkheid door de opties en functies toe te voegen, bij te werken en te verbeteren, en nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen. Dit alles is bedoeld om het optimale niveau van toegankelijkheid te bereiken, na technologische vooruitgang. Als u contact wilt opnemen met de eigenaar van de website, gebruik dan het volgende e-mailadres info@icone.nl